Instructeur Medical Oxygen

Medical Oxygen Provider

Ben je Nikta Instructeur? Wordt dan ook Medical Oxygen instructeur!

Bij de cursus Medical Oxygen Provider leer je de ins en outs van honderd procent zuurstof toedienen. Zuurstof wordt al jaren gebruikt bij de behandeling van duikongevallen. Bij grote evenementen waar alcohol of drugs gebruikt wordt, wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van het toedienen van zuurstof. Dit doen mensen die Medical Oxygen Provider zijn. Dit betekent dat je getraind bent om medische zuurstof te geven.


Vaak zijn bij evenementen zuurstofkoffers aanwezig. Je hebt hier uitsluitend iets aan als je weet hoe je de zuurstofkoffer dient te gebruiken. Tijdens de cursus Medical Oxygen Provider krijg je veel achtergrond informatie over het gebruik van zuurstof. We bespreken de voordelen en de risico’s van zuurstof en hoe met zuurstof om te gaan. Je werkt met diverse scenario's.


•Het geven van zuurstof bij slachtoffers die aanspreekbaar zijn;

•Het geven van zuurstof bij slachtoffers die nauwelijks aanspreekbaar zijn;

•Het geven van zuurstof aan slachtoffers die bewusteloos zijn;

•Het geven van zuurstof aan twee slachtoffers tegelijk;

•Het geven van zuurstof aan slachtoffers die niet meer ademen.

Tijdens de cursus maken wij gebruik van de zuurstof koffer van DAN waarbij wij het MTV (Manually Triggered Ventilator) Systeem gebruiken. Hiermee kun je een bewusteloos niet ademend slachtoffer volledig honderd procent zuurstof geven. Verder zullen we gebruik maken van pocket maskers met zuurstof aansluiting en de beademingsballon.U kunt bij ons 4 Medical Oxygen opleidingen volgen:


- Medical Oxygen Provider voor Industrie

- Medical Oxygen Provider voor Watersport

- Medical Oxygen Provider voor Evenementen

- Medical Oxygen Provider voledig.